دوربین های مدار بسته به طور کلی به دو بخش دوربین های دیجیتال (IP) و انالوگ (AHD) تقسیم می شوند. امروزه بسیاری از اماکن اداری، تفریحی، آموزشی، تجاری و … به دنبال نصب دوربین مدار بسته هستند. بیشتر دوربین های مدار بسته از نوع دیجیتال هستند. ما در ادامه ضمن معرفی این دوربین ها، تفاوت دوربین مداربسته AHD با دوربین مداربسته IP را بررسی می کنیم.
AHD مخفف کلمه analog high definition و به معنی دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن بالاست. این دوربین های مدار بسته تصاویر و فیلم ها را با کیفیت بالای HD و بر بستر کواکسیال به سمت DVR ارسال می کنند. کانال انتقال در این نوع دوربین مدار بسته کابل کواکسیال است و عملیات دریافت و ذخیره فایل ها توسط DVR انجام می شود. در نسل جدید و رزولوشن بالای دوربین های آنالوگ، فایل ها کدگذاری شده و حجم آن ها کاهش می یابد. فایل های رزولوشن بالا حجم زیادی دارند و این عملیات کدگذاری باعث کاهش حجم آنها نیز می شود. کاهش حجم باعث می شود که فایل ها به راحتی از کانال انتقال عبور کرده و توسط DVR دریافت شود. کدگذاری در این دوربین ها توسط چیپ AHD TX انجام می شود.
کیفیت تصاویر در دوربین های AHD به 1 مگاپیکسل که معادل 720p می باشد، رسیده است. کیفیت تصاویر در نسل بعدی این دوربین ها تا 2 مگاپیکسل معادل 1080p ارتقا یافت. این دو نسل دوربین های آنالوگ با یکدیگر در کدگذاری تفاوت دارند و نمی توان از آنها به طور همزمان استفاده کرد. تکنولوژی دوربین های مدار بسته AHD بر مبنای انتقال تصاویر از دوربین های مدار بسته بر پایه سیستم های دیجیتالی تلویزیونی (DTV) است.
دوربین مدار بسته AHD حساسیت کمی نسبت به کیفیت و طول کابل مورد استفاده دارند. شما می توانید با کابل RG59 سیگنال دوربین AHD را تا 500 متر منتقل کنید و اگر از کابل RG60 استفاده کنید این مسافت به 1000 متر می رسد. شما می توانید با تعویض کابل انتقال میزان مسافت انتقال دیتا را افزایش یا کاهش دهید.
دوربین مدار بسته IP مخفف internet protocol camera به دوربین تحت شبکه نیز معروف است. ارسال و دریافت فیلم در دوربین های IP بر بستر شبکه انجام می شود و به همین دلیل دوربین تحت شبکه نامیده می شود. در واقع در دوربین IP می توان تصاویر را در طول اینترنت انتقال داد. کیفیت تصاویر در دوربین های AH بین 0.4 مگاپیکسل تا 30 مگاپیکسل است. در واقع این دوربین ها می توانند تصاویر 1080p full HD را نیز ضبط کنند. رزولوشن های پرکاربرد ویدیو 720p یا HD یا رزولوشن یک مگاپیکسل و 1080p یا Full HD یا دو مگاپیکسل است.
کیفیت تصویر و زاویه دید در دوربین های IP دو یا سه برابر دوربین های AHD است. نخستین دوربین مدار بسته IP توسط شرکت اکسیس و در سال 1996 میلادی تولید شد. در اولین تولیدات این شرکت ابتدا تصاویر ضبط میشد و سپس با تاخیری 17 ثانیه ای تصاویر بر بستر اینترنت ارسال می شدند.
در سیستم این دوربین مدار بسته ابتدا تصاویر توسط دوربین IP ضبط می شوند. سپس این تصاویر ضبط شده به سمت سرور مرکزی ارسال می شود. دستگاهی با نام NVR در این سیستم وظیفه انتقال و نمایش تصاویر و همچنین مشاهده تصاویر زنده را فراهم می کند. هارد دیسک دوربین نیز باید کیفیت مناسبی داشته باشد تا بتواند تصاویر باکیفیتی را نیز ضبط کند. این دوربین ها به یک منبع تغذیه دائمی نیز نیاز دارند که به طور معمول از سوئیچ های POE برای این منظور استفاده می شود.
دوربینهای مداربسته AHD و دوربینهای مداربسته IP هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. در هنگام انتخاب دوربین مدار بسته باید به نیازمندی های خود توجه داشته باشید. به طور مثال اگر به دنبال کنترل تصاویر دوربین از سراسر نقاط جهان هستید دوربین مدار بسته IP برای شما مناسب تر است و اگر فقط قصد چک کردن فیلم های دوربین به صورت محلی را دارید، دوربین های مدار بسته AHD برای شما مناسب تر است.
دوربین های مدار بسته IP نیاز به دستگاه جدایی برای پردازش تصاویر ندارند. حداکثر رزولوشن برای دوربین های AHD در حد 5mg و برای دوربین های IP در حد 30mg است. یکی از موارد تفاوت دوربین مداربسته AHD با دوربین مداربسته IP در این است که دوربین های مدار بسته IP از لحاظ نرمافزاری یک رنج خاص دارند و نمی توان آن را با هر نوع تجهیزات جانبی همگام سازی کرد.
راه اندازی دوربین های مداربسته در مکان های مختلف می تواند به امنیت آن مکان کمک شایانی کند. پس از انتخاب نوع دوربین برای خرید باید به سراغ انتخاب برند بروید. برند DMS از برترین برندهای دوربین مدار بسته در بازار است. دوربین های مدار بسته DMS کیفیت بالایی دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند. شاید دوربین های IP نسبت به دوربین های AHD قیمت بالاتری داشته باشند، یکی از مورد دیگراز تفاوت دوربین مداربسته AHD با دوربین مداربسته IP د راین است که دوربینهای IP به جز ضبط تصاویر امکانات دیگری را نیز در اختیار کاربران قرار میدهند.
دوربین های DMS قابلیت دید در شب را نیز دارند و تصاویر را در شب نیز با کیفیت بالایی ثبت می کنند. بیشتر مدل های دوربین مدار بسته DMS امکان تصویربرداری از چهره را نیز برای کاربران فراهم می کنند. این دوربین های با کیفیت علاوه بر قیمت مناسب شامل گارانتی و خدمات پس از فروش نیز می شود. گارانتی این محصولات خیال شما را بابت کیفیت دوربین ها راحت می کند و با تکیه بر خدمات پس از فروش می توانید در صورت بروز هر مشکلی از پشتیبانی فنی استفاده کنید.