تکنولوژی تشخیص چهره در دوربین مداربسته کاربرد زیادی دارد. در حقیقت تشخیص چهره روشی برای شناسایی یا تأیید هویت اشخاص، به وسیله چهره آنها است. دوربین های مداربسته تشخیص چهره می توانند از تصاویر افراد عکس بگیرند. از این تکنولوژی می توان برای شناسایی سریع افراد حتی در مناطق شلوغ مانند مراکز خرید، فرودگاه ها، ایستگاه های راه آهن و خیابان های شهر استفاده کرد. در این مطلب از dms می خواهیم شما را با این تکنولوژی بیشتر آشنا کنیم. لازم به ذکر است که شما می توانید بهترین و با کیفیت ترین دوربین های مداربسته با قابلیت تشخیص چهره را از dms تهیه کنید.
تکنولوژی تشخیص چهره معمولاً به سیستم هایی اطلاق می شود که داده های مربوط به چهره افراد را جمع آوری و پردازش می کنند. این سیستم ها بر ضبط، استخراج، ذخیره سازی یا اشتراکگذاری داده های بیومتریک چهره افراد متکی هستند. روش های اصلی تشخیص چهره شامل تحلیل ویژگی، شبکه عصبی، چهره های خاص و پردازش خودکار چهره می باشند.
در ابتدای مبحث تکنولوژی تشخیص چهره در دوربین مداربسته، ابتدا به معرفی این فناوری می پردازیم. دوربین های مداربسته تشخیص چهره (Facial Recognition System) می توانند برای شناسایی سریع افراد حتی در مناطق شلوغ مانند مراکز خرید، فرودگاه ها، ایستگاه های راه آهن و خیابان های شهر مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین دوربین های مداربسته تشخیص چهره می توانند بهطور خودکار چهرهای را که بیش از یک بار در کل فیلم ظاهر می شود، پیدا کنند.
در ادامه مبحث تکنولوژی تشخیص چهره در دوربین مداربسته، به بررسی عملکرد این نوع از دوربین های مداربسته می پردازیم. یک سیستم دوربین مدار بسته شامل یک دوربین، لنز و سیستم ضبط است. دوربین های مداربسته تصاویر یا فیلم ها را ضبط می کنند. این تصاویر و فیلم ها بعداً به وسیله یک کابل یا به صورت بی سیم به دستگاه ضبط و مانیتور منتقل می شود. به طور کلی سیستم دوربین مداربسته نیز از 5 قسمت تشکیل شده است که شامل دوربین، مانیتور، کابل، ضبطکننده های ویدئو، و ذخیره سازی داده می باشد.
دو نوع پرکاربرد از سیستم های دوربین مدار بسته وجود دارد که شامل NVR و DVR می باشند. اگرچه سیستم های DVR رایج تر بوده و افراد زیادی از آنها استفاده می کنند و شناخته شده تر هستند، اما NVRها به دلیل سازگاری با دوربین IP و یکپارچه بودن، برای استفاده و نصب مناسب تر می باشند. همچنین 3 نوع اصلی سیستم دوربین های مداربسته نیز شامل دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP، دوربین های مدار بسته بی سیم و دوربین های مداربسته با وضوح بالا (HD) می باشند.
در این بخش از مطلب تکنولوژی تشخیص چهره در دوربین مـداربسته، به معرفی اجزای اصلی سیستم دوربین مدار بسته می پردازیم. سیستم دوربین مداربسته از یک دوربین تشکیل شده است. دوربین هایی که توسط پرسنل امنیتی حرفهای اداره می شوند شامل اجزایی مانند دوربین ها، لنز ها، محفظه ها و پایه ها، مانیتورها، سوئیچرها، مالتی پلکسرها و ضبطکننده های ویدئو نیز هستند. معمولاً دوربین ها را می توان به ویژگی های داخلی تشخیص حرکت مجهز کرد. همچنین می توان آنها را طوری برنامهریزی کرد که اگر چیزی در میدان دید آنها حرکت کرد، هشدار دهند. این زنگ یا پیام هشدار را می توان طوری برنامه ریزی کرد که به اپراتور هشدار دهد.
لازم به ذکر است که تصاویر و یا فیلم دوربین های مداربسته را می توان در موبایل نیز مشاهده کرد. برخی از روش های مشاهده تصاویر از راه دور، به نرمافزار یا سختافزار مخصوص دوربین نیاز دارند. برخی از این سیستم ها و برنامه های کاربردی که برای مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گیرند را می توان برای اتصال مستقیم به دوربین و بدون نیاز به کامپیوتر شخصی پیکربندی کرد.
در ادامه مطلب تکنولوژی تشخیص چهره در دوربین مداربسته، به بررسی انواع دوربین های مداربسته می پردازیم. سیستم های تشخیص چهره مبتنی بر نرم افزار به عنوان سرویس SaaS شناخته می شوند. در این حالت تنها کاری که باید انجام دهید این است که نرم افزار را از طریق یک API با سیستم های IT خود یکپارچه کنید. دوربین های مداربسته از فناوری های مختلفی برای شناسایی چهره استفاده می کنند. برخی از رایج ترین آنها شامل تطبیق دو بعدی، نقشهبرداری سه بعدی، تصویربرداری حرارتی و اسکن شبکیه می باشند.
لازم به ذکر است که دو نوع سنسور یا حسگر تصویر به نام های CCD و CMOS در دوربین های مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرند. سنسور های تصویر CCD نسبت به سنسور های CMOS قدیمی بوده و به طور کلی حساسیت بهتری به نور کم ارائه می دهند. استفاده از سنسور های CMOS به دلیل هزینه کمتر، مصرف انرژی کمتر و اندازه کوچکتر، امروزه در دوربین های مداربسته بسیار رایجتر بوده و بیشتر استفاده می شوند.
همان طور که در مطالب بالا هم گفته شد تکنولوژی تشخیص چهره در دوربین مـداربسته اهمیت بسیار زیادی دارد. دوربین های امنیتی، که به عنوان دوربین های مداربسته یا تلویزیون مدار بسته نیز شناخته می شوند، از فرکانس رادیویی استفاده میکنند. سپس این تصاویر یا فیلم های ضبط شده از یک منطقه خاص را به یک دستگاه ذخیره سازی تعیین شده مانند DVR یا کارت SD ارسال میکنند. لازم به ذکر است که دوربین های مداربسته مجهز به مادون قرمز می باشند. بنابراین در طول شب و در تاریکی نیز کار کرده و می توانند تصاویر و فیلم ها را ثبت و ضبط کنند.
دوربین های مدار بسته، برای کمک به اطمینان از محافظت از کسب و کار و محل سکونت شما در بالاترین سطح ممکن، به کار می روند. طیف گسترده ای از دوربین های مداربسته و محصولات نظارت امنیتی با کیفیت بالا در dms وجود دارد که می توانید از بین آنها دوربین مورد نظر خود را انتخاب کنید. با خرید دوربین مداربسته از dms می توانید امنیت محل کار و منزل خود را تضمین کنید. همچنین می توانید برای نصب دوربین مداربسته نیز از مجموعه دی ام اس کمک بگیرید. مجموعه دی ام اس دارای بهترین نصاب های دوربین مداربسته می باشد و این خدمات را برای شما مشتریان عزیز به بهترین قیمت ممکن و با قیمتی کاملا منصافه برای شما انجام می دهند.