دوربین مداربسته آنالوگ بهتر است یا دیجیتال؟ این سوال یکی از بزرگترین دغدغه های افرادی می باشد که قصد راه اندازی یک سیستم حفاظتی دوربین مداربسته برای منزل یا محل کسب و کار خود دارند. در این مقاله آموزشی قصد داریم توضیحات مفیدی درباره این دو گروه متفاوت دوربین مداربسته ارائه دهیم، بطوریکه شما را در انتخاب یک سیستم حفاظتی مناسب یاری نماییم.
دوربین های مداربسته به دو دسته دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند. یکی از مهمترین فاکتورهای هر دوربین مداربسته کیفیت آن می باشد. دوربین های آنالوگ شامل نسل های TV line و HD می باشند و دوربین های دیجیتال شامل دوربین های ip هستند.
دوربین های TV line در حال حاضر منسوخ شده و دوربین های HD جایگزین آنها شده اند. نمایش در دوربین های HD و ip هر دو بر اساس پیکسل می باشند ولی تفاوت در انتقال اطلاعات می باشد. کیفیت بین دوربین های آنالوگ و دیجیتال تفاوت بسیار زیادی دارد.
با توجه به نوع ساختار داخلی دوربین های ip یا دیجیتال این دسته از دوربین های مداربسته از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. این کیفیت بالا به واسطه نوع encoding که داخل دوربین رخ می دهد و به سمت دستگاه ذخیره ساز nvr ارسال می شود؛ به وجود می آید.
یکی از بزرگترین تفاوت های بین دو دسته دوربین مداربسته دیجیتال و آنالوگ نوع کابل استفاده شده در این سیستم ها می باشد. اگر یک مجموعه نیاز به سیم کشی داخلی داشته باشد؛ مانند یک ساختمان نوساز یا یک کارخانه که قصد داشته باشند قبل از استارت کار سیم کشی انجام شود.
در این گونه موارد انتخاب نوع کابل بسیار مهم است و کارفرما بایستی در لحظه شروع تصمیم گیری کند. پس اگر این تصمیم بدون آگاهی و کارشناسی باشد تبعات سنگینی به همراه خواهد داشت.
برای دوربین های آنالوگ از کابل های سری کواکسیال استفاده می شود. در دوربین های دیجیتال نیز از کابل های سری cat شامل cat5، cat6 و cat7 استفاده می شود. انتخاب یکی از مدل های cat بایستی با مشاوره از یک متخصص دوربین های مداربسته صورت پذیرد. اگر فضایی که قرار است دوربین مداربسته در آنجا پیاده سازی شود بسیار بزرگ باشد.
مثلا محل مورد نظر یک کارخانه، کارگاه یا یک دفتر چند طبقه باشد بهتر است از دوربین های مدار بسته دیجیتال استفاده گردد. تفاوت اساسی در کابل کشی بین این دو گروه بر این اساس است که در دوربین های آنالوگ حتما بایستی بین دوربین و دستگاه ذخیره ساز یا اصطلاحا dvr یک کابل مستقل برای هر دوربین و یک کابل برق که این کابل می تواند بصورت اشتراکی باشد؛ متصل شود. اگر مجموعه نیاز به میکروفن داشته باشد اتصال یک کابل مجزای کواکسیال نیز برای انتقال صدا لازم می باشد.
اگر فضای مورد نظر یک ساختمان چند طبقه باشد، در سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه یا دیجیتال برای هر طبقه یک سوئیچ قرار میگیرد. از خروجی هر دوربین دیجیتال یک کابل به سمت سوئیچ مربوطه متصل میگردد.
از هر طبقه نیز یک کابل از سوئیچ مورد نظر به سمت اتاق سرور که دستگاه ذخیره ساز nvr در آنجا قرار گرفته، متصل می شود. به وضوح می توان صرفه جویی در هزینه سیم کشی در دوربینهای مداربسته دیجیتال و همچنین کیفیت بالاتر این دوربین ها را مشاهده نمود.
فرض کنید یک مجموعه وجود داشته باشد که فاصله بین نگهبانی تا سوله آن زیاد باشد. در سیستم آنالوگ بایستی بین هر دوربین و dvr سیم کشی انجام شود و برای این سیم کشی نیاز به کارهای عمرانی مثل حفر زمین، لوله گذاری و غیره میباشد.
شاید در ابتدا قیمت دوربین های مداربسته دیجیتال نسبت به آنالوگ چندین برابر گرانتر به نظر برسد، ولی در جمع هزینه کل، استفاده و نصب دوربین مداربسته دیجیتال در فضاهای بزرگ به صرفه تر خواهد بود.
مزیت بزرگ دیگر دوربین مداربسته دیجیتال قابلیت استفاده از بسترهای وایرلس یا انتقال بی سیم دیتا می باشد. به اینصورت که ابتدا بایستی فضای مورد نظر را زون بندی کرد. پس از اتصال بی سیم دوربین ها به سوئیچ با انتخاب یک لینک وایرلس مناسب که بایستی پهنای باند لازم را برای تعداد دوربین ها داشته باشد؛ انتقال تصویر تا اتاق رکورد به صورت بی سیم انجام می شود.
انتقال وایرلس قابلیت انعطاف بالایی دارد و هزینه ای بابت کابل کشی و هزینه های عمرانی حفر کانال و لوله صرف نمی شود. مزیت دیگر انتقال وایرلس troubleshooting یا عیب یابی ساده تر آن می باشد. به این مفهوم که پیدا کردن مشکل قطعی یک لینک وایرلس، خیلی ساده تر از پیدا کردن قطعی یک کابل به متراژ فرضا 400 متر است.
یکی دیگر از مزایای جالب دوربین های مداربسته دیجیتال استفاده از قابلیت multi recording device می باشد. به این مفهوم که اگر نیاز به افزایش ضریب امنیتی مجموعه داشته باشیم، میتوان به غیر از nvr اتاق سرور از یک nvr دیگر نیز برای ضبط تصاویر استفاده نمود.
در این حالت اگر به دلیل حوادثی از قبیل آتش سوزی، دزدی و غیره یکی از دستگاه های ضبط تصاویر ویدیویی از دسترس خارج شد. عمل ذخیره سازی تصاویر ویدیویی در نقطه ای دیگر به وسیله دستگاه nvr که از قبل تعبیه شده انجام می شود. این نقطه می تواند با استفاده از لینک های وایرلس برد بلند حتی تا مسافت های چند ده کیلومتری تا نقطه اصلی فاصله داشته باشد.
محتوای این مقاله با مضمون مقایسه دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال؟ نگارش شد. حال بایستی نتیجه گیری کنیم که آیا دوربین مداربسته آنالوگ بهتر است یا دیجیتال؟ دوربین های مداربسته دیجیتال دارای قابلیتهای بیشتری میباشند، چونکه نسل جدیدتری از این سیستمهای حفاظتی هستند. در حال حاضر امکان استفاده از دوربین های 4k نیز برای سیستم های دیجیتالی فراهم شده است که کیفیت را بسیار بالاتر برده است.
اگر متراژ فضای مورد نظر پایین باشد و ضریب امنیتی بالایی نیاز نباشد پیاده سازی دوربین های مداربسته آنالوگ می تواند انتخاب مناسبی باشد. اما اگر فضای مورد نظر بزرگ باشد یا محل مورد نظر نیاز به افزایش ضریب امنیتی داشته باشد، قطعا دوربین های مداربسته دیجیتال گزینه بهتری خواهند بود.
دی ام اس dms بهترین برند تولید کننده انواع دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال می باشد که برای تمامی محصولات خود 12 ماه گارانتی و 24 ماه خدمات پس از فروش ارائه میکند. جهت خرید دوربین مداربسته می توانید به صورت اینترنتی از فروشگاه اینترنتی cctvdms.com اقدام به خرید نمایید یا با کارشناسان فروش فروشگاه اینترنتی دی ام اس تماس حاصل فرمایید تا مشاوره های لازم و راهنمای خرید خدمت شما ارائه شود.همه روزه هفته روز هفته پاسخگوی سوالات شما مشتریان عزیز هستیم..